orbanizrael

Orbán első alkalommal tesz látogatást Izraelben.
A két napig tartó hivatalos útján társaságában lesz Szijjártó, Semlyén, Rogán es Gulyás is. Orbánt előre figyelmeztettek, hogy nem szeretnének kritikát hallani a helyi zsidó közösségekről, sem Sorosról es a múltban elkövetett naci tettek egyetlen dicsőítését sem.

A HAARETZ Izrael News par órája Orbán látogatását antiszemita szemét terjesztésének nevezte B. Michael, “nehéz lenyelni olyan valakinek a hivatalos fogadását, aki rasszista, iszlamofóbiás demagóg, provokátor es hazug ember,- akinek ráadásul minden cselekedete antidemokratikus es nem hisz az alapvető emberi jogokban. 

Nemi zavar látható a vendégfogadók között is ahogy arról a The Jerusalem Post irt par órája, mely szerint többen nem szeretnek, ha “Bibi” barátjául fogadna mostantól Orbánt aki egy Európai rezsim uralkodója akar lenni.

Yossi Amrani Izrael konzulja azonban azt mondta, Orbán támogatja Izrael ügyeit az EU-ban es minden nemzetközi fórumon,-nekünk diplomatáknak más rálátásunk van az ügyekre, pl a UN-ben, nemzetközi kritikának volt kiteve a kérdés, hogy az USA diplomácia testületet hozzon létre

Tel Avivban, a magyarok támogattak ezt, vagy amkor az Emberi Jogok Biztosa vizsgalatot akartak kezdeni a Gazai határnál, a magyarok fel szólaltak a Palesztin lakosság védelmében, szinten említést tettek arról hogy segíteni szándékoznak egymást abban, hogy jó kapcsolatok alakuljanak ki az USA vezetőivel is.

Mit ad nekünk Magyarország azon kívül, hogy kedvelt turista célpont, es az Európái zsidok központja- kérdezte egy televíziós műsorban Amrani. Igen, vannak befektetéseink a kórházaikban, renováljuk a magyar zsinagógát, támogatjuk a zsidó kultúrát, vagyis mi tiszteletben tarjuk őket.

Mások arra figyelmeztetnek ne egyszerűsítsük le ennyire a dolgokat, mert később megbánjuk, ezért pl. az Amnesty International felhívta a hét elején Yad Vashem-et, hogy törölje Orbán látogatását , mert ha nem masszív tüntetésekre számíthat.

Ezek után kíváncsian varjuk a fejleményeket Izraelből, ahova ma este érkezik meg Orbán es delegációja,- hogy tart karokkal várják, azt erös túlzás lenne állítani.